OCEAANROEPING

Net als jij willen wij de oceaan ervaren.

Elke dag streven we ernaar om jachten te ontwerpen die je dromen van avonturen op zee werkelijkheid maken.

Een ongeëvenaard zeiljacht met een groot bereik en adembenemende esthetiek, de Dufour 56 is ontworpen met als voornaamste doel het zeilen op volle zee. Snel, zeewaardig en betrouwbaar in alle omstandigheden, belichaamt het de essentie van een krachtig, veilig en gemakkelijk te manoeuvreren zeiljacht. Met de stuurconsoles uitgerust met bedieningselementen voor alle lieren en elektrische rolfoksystemen is zeilen met de Dufour 56 kinderspel.

Van binnen stelt de Dufour 56 een nieuwe standaard voor luxe en comfort aan boord met een verfijnd ontwerp en hoogwaardige kenmerken.

Zoals veel eigenaren melden, zal de Dufour 56 je de meest opwindende emoties bezorgen en je brengen waar je maar wilt.

 
 

Interieur

Hoogtepunten

DE WOONRUIMTE VAN UW DROMEN

Innovatief keukengedeelte
Deze nieuwe 61-voet luxe zeiljacht biedt twee verschillende keukenindelingen, terwijl het toch ruime leefruimte behoudt en geniet van veel natuurlijk daglicht. De indeling met voorwaartse keuken verbindt de verschillende leefruimtes. De langwerpige bakboord keuken integreert zeer slimme fittingen en geeft het gevoel in een Chef’s keuken te zijn… Deze indeling creëert ruimte voor een grote, warme salon.
Zeer ruime voorhut
De eigenaarshut, zo ruim als luxueus, biedt een bevoorrechte privéruimte voor ontspanning op de boot. U zult de grote kleerkast en talrijke kasten waarderen voor eindeloze opbergmogelijkheden.

De constructie en indeling van het dek zijn bedacht om de robuustheid en veiligheid aan boord te garanderen, samen met comfort op het dek. De verschansing is direct geïntegreerd in de romp van de boot. En het kajuitdak van dit nieuwe 61-voet luxe zeiljacht is ontworpen om ruimte te laten voor een breed voordek, wat zowel de stijl als het comfort versterkt.

Gebruiksvriendelijke dekindeling
De indeling van het dek is ontworpen om elke manoeuvre te vergemakkelijken, waardoor uw zeilervaring wordt verbeterd. Grote ramen en patrijspoorten zorgen voor natuurlijk licht en de handtekening van onze nieuwe Dufour-lijn.
Circulatie op het dek
De ontwerp en indeling van de Dufour 61 bieden een uitstekende circulatie op het dek dankzij de kuip en biminitop die speciaal hiervoor zijn ontworpen: een perfecte combinatie van prestaties en comfort.

dufour 61

CONSTRUCTION

  • Architect: Felci Yacht Design
  • Year: 2021
  • Hull construction: Fiberglass / contact
  • Deck construction: Infusion polyester/ fiberglass

TECHNICAL SPECIFICATIONS

Overall length

19.22 m

Waterline length

17.62 m

Hull length

18.30 m

Max beam

5.48 m

Light displacement

Draft

2.80 m

Keel weight

Fuel tank capacity

780 L

Water tank capacity

880 L

Engine power

180 hp

Sail area

170 m²

Mainsail

104 m²
 

Genoa

66 m²